contact@gardenmag.ro0732 114 655CONTACT
0item(s)

Nu aveți nici un produs în coșul de cumpărături

Product was successfully added to your shopping cart.

Var pentru grădină BIOPON

Detalii

Descriere: Ambalaj de 1 kg.
Var pentru grădină universal pentru văruirea copacilor și reducerea acidității solului cu pH mic. Foarte ecomonic și ușor de utilizat. Văruirea copacilor și arbuștilor în perioada iarnă-primăvară, conferă acestora protecție la îngheț și fisuri adânci - fenomene care predispun plantele la infecții și pătrunderea dăunătorilor. Un trunchi de copac văruit reflectă lumina soarelui și în consecință copacul este protejat de încălzirea excesivă. Drept urmare, noaptea atunci când temperatura scade vertiginos, nu vor apărea fisuri verticale în scoarță - așa-numitele arsuri solare. Varul creează un strat protector pe suprafața scoarței și apără în mod eficient planta pe parcursul întregii ierni și a primăverii. Dezacidificarea solului cu var permite menținerea unui pH optim în sol, ameliorează structura solului și facilitează activitatea altor îngrășăminte, crescând totodată asimilarea microelementelor. Procedura trebuie să fie repetată periodic din cauza faptului că pH solului scade sistematic și natural (așa zisa acidificare a solului), iar majoritatea plantelor românești preferă un sol ușor acid sau neutru.
Instrucțiuni de utilizare:
Văruirea pomilor: A se folosi începând cu luna noiembrie până la sfârșitul lui martie. Văruiți într-o zi fără ploaie, la o temperatură de peste 00C. Repetați dacă varul stins este spălat de ploaie. Este recomandat să văruiți toți pomii fructiferi și arbuștii cățărători (coacăze, agrișe).
Pregătirea soluției pentru văruit:
- Se pregătește o găleată și se umple cu cantitatea de apă corespunzătoare.
- Se toarnă încet varul, în timp ce se amestecă în continuu până la obținerea unui amestec omogen.
- Se vopsesc trunchiurile copacilor și tulpinile groase ale arbuștilor.
Reducerea acidității solului:
A se folosi la sfârșitul toamnei sau la începutul primăverii, cu cel puțin 3-4 săptămâni înainte de cultivarea sau plantarea planificată și înainte de a utiliza alți fertilizatori organici. Împrăștiați varul stins pe solul umed, aproximativ 0,5 - 1 kg la 10 m2, într-o zi fără vânt. Se poate folosi și pe solul în care cresc plantele, cu condiția ca solul fertilizat să fie udat din belșug și pulberea albă înlăturată de pe plante. O singură tratare pe sezon este suficientă. Nu folosiți var pe solul în care se cultivă plante acidofile, cum ar fi: rododendroni, afini, azalee, etc. Folosirea varului pe solurile cultivate cu legume de tipul roșiei, morcovului, pătrunjelului, țelinii, mazărei, fasolei, trebuie să se facă cel mai târziu toamna.
Compoziție:
ÎNGRĂȘĂMÂNT CE, AMENDAMENTE MINERALE BAZICE, Amendamente minerale bazice naturale. Tip de îngrășământ: Calcar - calitate înaltă. Valoarea neutralizantă: 50-55, Calciu total: 34-36%.
Măsuri de siguranță: Se recomandă folosirea mănușilor de protecție pentru aplicarea îngrășămintelor. Cutia trebuie ferită de umiditate. Se păstrează ambalajul închis ermetic, într-un loc răcoros și uscat. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. În cazul în care s-a înghițit se va consulta urgent medicul. În cazul contactului cu ochii se recomandă spălarea cu multă apă a ochilor.

  1. Fii primul care evalueaza acest produs.

Scrie propria ta evaluare

Numai utilizatorii inregistrati pot scrie recenzii. Va rugam sa va Logati sau sa va Inregistrati

* Fotografiile au caracter informativ. Aspectul produsului poate diferi față de cel prezentat, în funcție de perioada anului. De asemenea, fotografiile pot conține accesorii ce nu sunt incluse în pachetul standard al produsului. Descrierea produsului este cu caracter informativ, poate fi schimbată fără înștiințare prealabilă și nu constituie obligativitate contractuală. Vă stăm la dispoziție oricând pentru eventuale clarificări.